Spring naar content

klimaatagenda 3.0: een duurzame toekomst

De Jonge Klimaatbeweging heeft namens meer dan 1 miljoen jongeren de Klimaatagenda 3.0 gelanceerd.

De Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt de stem van jongeren die zich inzetten voor een duurzame toekomst. De besluiten die vandaag de dag genomen worden over het klimaat en onze samenleving gaan cruciaal zijn voor de wereld van morgen. Daarom is het de missie van de Jonge klimaatbeweging om de stem van jongeren te laten gelden bij deze besluiten. Om dit te bereiken hebben zij de Klimaatagenda 3.0 ontwikkeld.

In de Klimaatagenda 3.0 wordt een visie gepresenteerd over hoe Nederland (en de rest van de wereld) er in 2040 uit zou moeten zien. Deze visie hebben wij vorm mogen geven in deze animatie. In een paar minuten tijd wordt elk thema van de klimaatagenda in een notendop gevisualiseerd. Economie, onderwijs, wonen en meer, elk met illustraties en een uniek kleurenpalet, om zo alle informatie duidelijk te maken voor iedereen.

Bij de officiële lancering van de agenda, op 29 september 2022, waar de Klimaatagenda werd overhandigd aan minister Rob Jetten, werd onze vertoond aan een volle zaal om de visie van een miljoen jongeren te presenteren. Een hele eer om zo te kunnen bijdragen aan een belangrijk onderwerp!