Spring naar content

weet jij de weg bij schade?

Voor A.A.S. Schadeherstel maakten we een uitleganimatie met een mix van stop motion animatie en graphic motion.

Het doel van A.A.S. Schadeherstel is om de klant zonder zorgen af te helpen van hun schade. Het maakt niet uit wat voor auto het is, hoe klein of groot de schade ook is, de klant staat in het middelpunt.

Autoschade oplopen is van zichzelf al heel vervelend, laat staan het oneindig lang op zoek gaan naar informatie over vragen die de klant heeft. Daarom wilde A.A.S. graag een korte animatie ontwikkelen waarin al deze vragen aan bod komen om zo de klant op een laagdrempelige manier te ondersteunen.

 

Het is belangrijk dat het type auto in de animatie niet een specifiek merk/doelgroep vertegenwoordigt. Het moest een universeel model zijn wat herkenbaar is als elk soort auto. Met deze gedachte kwamen we op het idee om speelgoedauto’s te gebruiken. Hierbij blijft het laagdrempelig. Iedereen is welkom met hun auto!

In combinatie met illustratieve en fotografische elementen krijgt de animatie een leuke autonome stijl die precies bij A.A.S past.

In ongeveer een minuut nemen we de kijker mee in hoe A.A.S. te werk gaat en welke vier stappen de klant moet ondernemen na het oplopen van autoschade. Door de animatie op te delen in vier stukken wordt het mogelijk gemaakt om de stappen los van elkaar te publiceren op verschillende kanalen.