Spring naar content

circulaire economie in praktijk

REWIN  bouwt aan een economisch sterk West-Brabant en helpt ondernemers groeien, innoveren en vestigen.

REWIN stimuleert bedrijven om nieuwe, duurzame ideeën te realiseren. Één van de speerpunten van REWIN is het biobased programma van de regio Symbiosis4Growth. West-Brabant is namelijk een van de voorlopers op dit gebied en ontwikkelt veel producten die bijdragen aan een circulaire economie.

 

REWIN was op zoek naar een pakkende animatie die kort maar krachtig een voorbeeld geeft van de mogelijkheden van een circulaire economie. Het onderwerp van de animatie werd de citroen. Een simpel, alledaags en herkenbaar product. Iets wat jijzelf ook bijna dagelijks gebruikt tijdens het koken bijvoorbeeld. Maar niet alleen het sap van een citroen is bruikbaar, ook met de schil, dat vaak overblijft als restafval, kunnen er verschillende producten worden gemaakt. Bijvoorbeeld limoncello, of papier!

Doordat het zo’n alledaags product is konden we ook makkelijk echt beeld schieten van een citroen. Het gebruiken van stop motion voor deze animatie was in dit geval een no-brainer. Het proces van citroen tot de eindproducten hebben we met deze animatiestijl op een unieke manier weten vorm te geven.